Babeczki Matki
Mój pierwszoklasista domaga się jakiegoś słodyczka na drugie śniadanie w szkole. Matka postanowiła nie iść na łatwiznę i sama przygotowuję mu przekąski. Oto jedna z nich 🙂
Zapraszam na babeczki Matki
Składniki – suche
- 300 g mąki pełnoziarnistej
- 120 cukier trzcinowy/ ksylitol
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- gorzka czekolada ( starta na tarce o dużych oczkach lub pokrojona w kostkę)
- szczypta soli
Składniki – mokre
- jogurt naturalny/ kefir 200 g
- 2 jajka
- 120 ml oleju
- owoce np. Borówki
Przygotowanie
Formę do babeczek smarujemy masłem lub używamy papierowych wkładów ( ja użyłam wkładów ). Przygotowujemy dwie mieski : w pierwszej mieszamy składniki suche. Ta druga to miska od robota kuchennego, tam łączę składniki ( na wolnych obrotach ) mokre plus borówki które dodaje na samym końcu i delikatnie mieszam łyżką. Wymieszane składniki mokre wlewamy do suchych, delikatnie mieszamy i wlewamy do foremek. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, pieczemy około 30 minut.
A Ty masz jakieś pyszne przepisy na drugie śniadanie 🙂 ? Podziel się 🙂
Smacznego 🙂

Komentarze
Zwykła Matka w dniu 13 września 2017 o 07:50
Wyglądają bardzo smacznie, moja córka uwielbia babeczki 🙂
Jazwyklamatkaa w dniu 17 września 2017 o 06:56
U nas są częstym gościem na stole 🙂
Bielecki.es w dniu 21 września 2017 o 15:02
Rezultaty prostych przepisów najczęściej najszybciej znikają ze stołów. 😉
Marcin w dniu 14 września 2017 o 07:26
Najlepsze są proste przepisy – bez udziwnień, a wychodzą jak bajka! ????
Aneta Grenda w dniu 14 września 2017 o 07:30
Pyszności ❤ Uwielbiam babeczki w różnych postaciach, a Twoja propozycja brzmi i wygląda bardzo kusząco ❤
Jazwyklamatkaa w dniu 17 września 2017 o 06:56
Zagadzam się z Tobą im prościej Tym lepiej 🙂
Jazwyklamatkaa w dniu 17 września 2017 o 06:51
Powiem Ci że u nas też szybko zniknęły, dobrze że schowałam parę synowi do szkoły.
healthystyle w dniu 14 września 2017 o 07:32
Uwielbiam takie proste i szybkie w wykonaniu przepisy ???? a babeczki wyglądają przepysznie ❤
Monika w dniu 14 września 2017 o 07:43
uwielbiam muffiny, Twoje wygladaja przepysznie <3
Jazwyklamatkaa w dniu 17 września 2017 o 06:55
Jest bardzo prosta 🙂
NewOldRecipes.pl w dniu 14 września 2017 o 07:43
Przepis całkiem sympatyczny. Warto tylko dodać, że ten piekarnik to nagrzewamy, jak już masa będzie gotowa. Inaczej będzie nam się grzał niewiadomo jak długo ????
Przy okazji przepis na zupę na czasie, czyli grzybową: http://newoldrecipes.pl/recipe/zupa-grzybowa/
Monika w dniu 14 września 2017 o 08:44
Wyglądają tak pysznie, że zrobię je już w najbliższy weekend.
Jazwyklamatkaa w dniu 17 września 2017 o 06:55
Polecam 🙂
Jazwyklamatkaa w dniu 17 września 2017 o 06:51
Mówisz i Masz 🙂
Jazwyklamatkaa w dniu 17 września 2017 o 06:53
Dziękuję 🙂
Jazwyklamatkaa w dniu 17 września 2017 o 06:52
Teraz myślę nad przepisem na ciasteczka 🙂
Krystyna Bożenna Borawska w dniu 14 września 2017 o 08:55
Pycha, takie własnej roboty mniam ????
Pozdrawiam ????
Katarzyna R w dniu 14 września 2017 o 11:51
Świetny przepis, z pewnością wypróbuję u siebie, bo zachwyciły mnie składniki 😀
Jazwyklamatkaa w dniu 17 września 2017 o 06:55
I tak smakują, zachęcam do zrobienia.
Karolina | nicponwkuchni.pl w dniu 14 września 2017 o 16:07
Sama bym zjadła taką babeczkę, syn ma z Tobą dobrze 🙂 Pewnie są pyszne!
Julita w dniu 14 września 2017 o 17:11
Urocze i na pewno pyszne, pozazdrościć ???? Drożdżówki mogą się schować ????
Jazwyklamatkaa w dniu 17 września 2017 o 06:54
Hihi w punkt 🙂
Jazwyklamatkaa w dniu 17 września 2017 o 06:52
Do kawki również polecam 🙂
Jazwyklamatkaa w dniu 17 września 2017 o 06:53
Ja lubię proste przepisy 🙂
Kasia w dniu 14 września 2017 o 19:51
Wpadnij do mnie kiedyś pogotować, co? 🙂
Bielecki.es w dniu 17 września 2017 o 00:56
Wielki talerz to mogło by być dla mnie mało takich frykasów. 😉
Jazwyklamatkaa w dniu 17 września 2017 o 06:54
I jak 🙂 zrobiłaś ?
Sylwia z Młoda mama pisze w dniu 17 września 2017 o 08:59
Jaki prosty przepis i mało składników. Nawet do sklepu nie trzeba iść by mieć wszystkie. Super.
BEATA REDZIMSKA w dniu 18 września 2017 o 12:58
Oj jakie urocze borowkowe pysznosci z nastrojowa lawenda w tle. Przeurocze. Pozdrawiam serdecznie Beata
Magdalena Chojnacka w dniu 18 września 2017 o 13:05
Pycha, wyglądają extra!
Jazwyklamatkaa w dniu 18 września 2017 o 13:11
Dziękuję bardzo 🙂 a to roślina Pervoskie, podobna do cudownej Lawendy 🙂
Amanda w dniu 18 września 2017 o 13:28
Nie wiedziałam ,że to jest takie proste i smaczne . Chętnie zrobię jej jeszcze raz : )
madamebonheur w dniu 18 września 2017 o 14:04
Jak dla mnie przepis i wykonanie rewelacja. Dam znać jak mi wyszły ????
Małgorzata Adamowicz (dobra gospodyni) w dniu 18 września 2017 o 14:29
Do tej pory robiłam mufiny ze zwykłej mąki, bardziej tradycyjne, ale może spróbuję zrobić z twojego przepisu
smileyprojectpl w dniu 18 września 2017 o 15:22
Zdecydowanie jadłabym ❤