Sernik na ciasteczkowym brownie
Jestem Łasuchem, przyznaję się bez bicia ;). Lubie ciasta, ciastka i desery, a najbardziej takie które nie wymagają dużo pracy i czasu. Latem lubię serniki na zimno.
Takim deserem jest Sernik na ciasteczkowym brownie.
SKŁADNIKI
- 500 gram ser białego mielonego
- 1 cukier waniliowy
- 200ml wody
- 1 galaretka agrestowa
- 500 gram truskawek
- herbatniki kakaowe około 300 gram
- 100 gram masła
- mięta do dekoracji
PRZYGOTOWANIE
Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody, odstawiamy do wystudzenia. Herbatniki rozkruszamy, dodajemy masło zimne z lodówki i łączymy z herbatnikami. Dno tortownicy ( ja użyłam 26 cm średnica) wykładamy papierem do pieczenia. To co nam wyszło z połączenia herbatników z masłem wykładamy na dno formy . Myjemy i kroimy truskawki na połówki, układamy do okoła tortownicy, formę wkładamy na 10 minut do lodówki. Do miski robota wkładamy 500 gram sera mielonego białego, dodajemy cukier waniliowy i mieszamy około 2 minuty na najwolniejszych obrotach. Wystudzoną galaretkę dodajemy do sera i mieszamy mikserem na najwolniejszych obrotach 2 minuty. Wyjmujemy tortownicę z lodówki, na dno wykladamy pokrojone truskawki, zostawiamy sobie 4 do dekoracji na wierzch. Wlewamy masę serową, wkładamy do zamrażarki na 15 minut.
Gdy upłynie już wyznaczony czas wyjmujemy sernik, dekorujemy wierzch miętą i truskawkami. Sernik wkladamy do lodówki jeszcze na 2 godziny.
Smacznego 🙂

Komentarze
Świat Toli w dniu 9 lipca 2017 o 12:45
Pyszności.
Pańżywo Wojtczuk gotują w dniu 10 lipca 2017 o 22:21
Nie ma to jak sernik na zimno w letni dzień ????
Anna Lena ze Zjem Cie w dniu 11 lipca 2017 o 06:45
Ale pysznosci, cudownie sie prezentuje ????
Jazwyklamatkaa w dniu 11 lipca 2017 o 05:17
Dokładnie ;). Przepis prosty I na temat 🙂
Zwykła Matka w dniu 10 lipca 2017 o 06:37
Czyli ten cudny pistacjowy kolor to „wina”galaretki agrestowej 🙂
Jazwyklamatkaa w dniu 11 lipca 2017 o 05:17
I kawusia 😉
Only Tenerife w dniu 10 lipca 2017 o 07:48
Sernik wygląda przepysznie. Chętnie skorzystam z przepisu. 🙂
Zaneta Hajnowska w dniu 10 lipca 2017 o 09:45
Śliczny jest ????
Katarzyna R w dniu 10 lipca 2017 o 10:12
Mmmm, moje podniebienie się rozmarzyło 😀
Jazwyklamatkaa w dniu 10 lipca 2017 o 09:40
Tak 😉 Ja lubię proste przepisy 🙂
Jazwyklamatkaa w dniu 11 lipca 2017 o 06:45
Dziękuję bardzo 🙂
per Zofka w dniu 10 lipca 2017 o 10:48
Muszę spróbować. Jak dobrze, że to nie budyń!
Justyna w dniu 10 lipca 2017 o 12:51
Jaki fajny szybki przepis. Ciastko idealne na dzisiejszą pogodę
dankasc w dniu 10 lipca 2017 o 14:14
Wygląda apetycznie, myślę że dałabym radę zrobić.
kulinarnyJa w dniu 10 lipca 2017 o 14:28
Wygląda obłędnie, z chęcią bym spróbował. Już mam zadanie na przyszły weekend 🙂 dzięki za przepis, pozdrawiam
Jud w dniu 10 lipca 2017 o 15:03
Serniki na zimno w lecie to wybawienie 🙂 Pięknie wygląda 🙂
Jazwyklamatkaa w dniu 10 lipca 2017 o 20:49
Hihi 😉
Monika w dniu 10 lipca 2017 o 19:20
Sernikobrownie ❤ muszę wypróbować!
Edyta Mój kawałek podłogi w dniu 10 lipca 2017 o 20:20
Prezentuje się niesamowicie! 🙂
karoz2016 w dniu 10 lipca 2017 o 20:28
Aż ślinka cieknie 🙂 pycha!
blogierka w dniu 10 lipca 2017 o 23:27
Oo- czyli taka smakowa żelatyna z tej galaretki?? Mega pomysł! ????
Małgorzata Hert w dniu 11 lipca 2017 o 08:24
Prezentuje się na prawdę fantastycznie. Serniki uwielbiam ????
Książki, miłości moja. w dniu 11 lipca 2017 o 08:47
Ooo to coś co lubię! Wygląda przepysznie, chętnie wypróbuję ten przepis ????
Madzia Rębowiecka w dniu 11 lipca 2017 o 09:29
O rany jakie pyszności 😉 Aż nie mogę oderwać wzroku 🙂
Kasia w dniu 11 lipca 2017 o 10:13
Bardzo ladny odcien zieleni. Wyglada super! Pycha
Jazwyklamatkaa w dniu 11 lipca 2017 o 10:24
Zielonkawy odcień to zasługa galaretki agrestowej 🙂
sylwiatkocz1990 w dniu 11 lipca 2017 o 11:48
Piękny ten sernik:) I jeszcze do tego brownie… Pyszności.
Sylwia z Młoda mama pisze w dniu 12 lipca 2017 o 10:01
Jaki piękny kolorowy sernik. Latem uwielbiam wszystko co owocowe, wiec wypróbuję o ile moje zdolności mi pozwolą
Jazwyklamatkaa w dniu 12 lipca 2017 o 10:35
Kochana to jest bardzo proste 🙂